Ker naj bi ugodno vplivale na zdravje, sem začela vsak dan uživati chia semena, nisem pa vedela, da vsebujejo tudi omega 3, omega 6, veliko mineralov, vitaminov in ostalih sestavin. Ker sem do sedaj dodajala v hrano le eno žličko chia semen, sem po tem, ko sem to izvedela, ugotovila, da bi bilo bolje, da doze povečam in tako sem prišla do ogromno novih receptov. Predvsem mi je bilo zanimivo to, ko sem ugotovila, da uživam omega 3 v večjih količinah, kot sem mislila.
Za zajtrk jih vedno dodajam v mešanico muslijev in sadja. Za sladico si sem ter tja pripravim puding iz datljev, mleka iz oreščkov ter surovega kakava. Tako, da imam rastlinsko omega 3 lahko tako za zajtrk in kot sladico. Za prigrizke sem celo našla en odličen recept za ploščice, kamor dam dala trikrat več chia semen, kakor je napisano, da jih bo le dovolj in imam sedaj tudi tam vključeno omega 3, ki jo lahko vsak dan uživam. Teh prigrizkov v ploščicah lahko sedaj spečem na ogromno načinov saj sem našla res veliko različnih receptov. Žal pa še vedno ne vem, kam bi bilo najbolje, da bi jih dodala v kakšno glavno jed, da bi bilo zanimivo. Sicer nimajo nekega posebnega okusa tako, da bi bilo verjetno vseeno, kam jih dam. Bi pa vseeno rada, da pride okus vsaj malo do izraza. Ne vem zakaj bi samo stresala nekaj v kosilo, brez da ima vsaj malo okusa, poleg funkcije.
Dolgo časa sem chia semena, laneno seme, kokosovo moko in indijski trpotec samo namakala v rastlinsko mleko. Sedaj sem pa dobila še mnogo drugačnih idej, kako si lahko pripravim zajtrk, da vse skupaj zmešam s sadjem ali pa kakšnimi kosmiči. Boljše ideje ne bi mogla dobiti, in to le zato, ker sem en dan malce več brala o omega 3, ker me je zanimalo nekaj popolnoma drugega.